Etli Enginar Bastı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Etli Enginar Bastı



etli enginar - enginar nasıl pişirilir - enginar tarifi - enginar yemeği



Malzemeler


6 dolgun enginar

2 çorba kaşığı tepeleme dolu yağ

500 gr yağsız kuşbaşı kuzu eti

20 arpacık soğanı

1 limonun suyu

yarım tatlı kaşığı tuz

2 bardak su

1 bağ dereotu


Tarifi


Enginarları temizleyin, soğanların başlarını hafifçe kestikten sonra soyun, yağı küçük bir tencereye koyup kızdırdıktan sonra etleri koyun


Etler sulandıktan sonra çekene kadar kaynatın, ateşten alın


Enginarları etin üzerine dizin, limon suyunu, tuzunu ve suyunu koyun, soğanını serperek bir yağlı kağıtla kapatın


Üzerine bir de küçük tabak kapatıp ağır ateşte 1 saat 15 dakika pişirip, dereotu serperek servis yapın




alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.