Bakla Bastı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bakla Bastı



Bakla BastıTarifi - Bakla Bastı Nasıl Yapılır - Bakla Bastı Malzemeleri

Bakla Bastı


1 kg taze bakla

10 adet taze soğan

1,5 çay bardağı zeytinyağı

1 su bardağı su

Yarım demet dereotu

Tuz


Baklalar temizlenir, ortadan ikiye kesilir Yayvan bir tencereye daire şeklinde sıralanır İlk sıra bitince üzerine 2 parmak eninde doğranmış taze soğan serpilir Kalan bakla ve soğan bitene kadar aynı işlem tekrarlanır En üste zeytinyağı gezdirilir, tuz serpilir ve su konur Kapağı kapatılır Orta ateşli ocağa yerleştirilir 35 dakika piştikten sonra kıyılmış dereotu serpilir 5 dakika daha pişirilir Ilık olarak servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.