Bakla Bastı |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Bakla BastıBakla BastıTarifi - Bakla Bastı Nasıl Yapılır - Bakla Bastı Malzemeleri Bakla Bastı 1 kg taze bakla 10 adet taze soğan 1,5 çay bardağı zeytinyağı 1 su bardağı su Yarım demet dereotu Tuz Baklalar temizlenir, ortadan ikiye kesilir Yayvan bir tencereye daire şeklinde sıralanır İlk sıra bitince üzerine 2 parmak eninde doğranmış taze soğan serpilir Kalan bakla ve soğan bitene kadar aynı işlem tekrarlanır En üste zeytinyağı gezdirilir, tuz serpilir ve su konur Kapağı kapatılır Orta ateşli ocağa yerleştirilir 35 dakika piştikten sonra kıyılmış dereotu serpilir 5 dakika daha pişirilir Ilık olarak servis yapılır |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|