![]() |
Osmanlı Patlıcanlı Karnıyarık |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Osmanlı Patlıcanlı KarnıyarıkPatlıcanlı Karnıyarık - Patlıcanlı Karnıyarık Tarifi - Patlıcanlı Karnıyarık Yapılışı Aynı irilikte 6 patlıcan haşlanmış bir tavuğun sadece göğsü haşlanmış 1/2 sığır dili 150 gram kültür mantarı 1 demet maydanoz 1 dilim bayat ekmek içi 1 baş soğan 1 kahve fincanı margarin yağı 1/2 kahve fincanı domates salçası 2 çorba kaşığı zeytinyağı 1 bardak et suyu yeteri kadar tuz ve karabiber 1 limonun suyu Patlıcanları alaca tabir edilen biçimde soymalı, yani bir parmak genişliğin, de kabuğunu soyup bir parmak genişliğinde kabuğunu bırakarak soymalı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Beri yanda toprağa değen yerlerini hafifçe kesip attıktan sonra mantarları temiz ve nemli bir çuval parçasıyle ovarak üzerlerindeki ince zarı gidermeli ![]() ![]() ![]() Patlıcanlar kızarınca tavada kalan yağa fincandaki margarin yağının yarısını katmalı ![]() ![]() ![]() Mantarlar pişince tavayı ateşten indirmeli ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Patlıcanlar fırında beş dakika durduktan sonra çıkarmalı ve üzerlerine gezdirerek soğanlı salçayı dökmeli ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|