Papatesli Bezelye |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Papatesli BezelyePapatesli Bezelye Tarifi - Papatesli Bezelye Nasıl Yapılır - Papatesli Bezelye Malzemeleri 1 su bardağı tane bezelye 5 adet patates 2 adet soğan 500 gram kıyma sıvıyağ tuz sosu için: 2 su bardağı süt 1 çay bardağı un 1 çorba kaşığı margarin tuz Yapılışı Kıymayı bir tencerede sıvıyağ ve soğanla iyice kavurun Diğer taraftan patatesleri soyup, küp küp doğrayın Ayrı bir tavada bunları kızartın Bir fırın tepsisine en alta kavrulmuş kıymayı, üzerine kızartılmış patatesi, sonra da tane bezelyeyi, tuzu ve en üste de beşamel sosu dökün Yaklaşık 20 dakika üzeri pembeleşinceye kadar pişirin Sıcak olarak servis yapın Sosun hazırlanışı : Yağı bir tencerede eritin Unu ekleyin ve kısık ateşte karıştırarak kavurun Daha sonra ateşten alın 5 dakika dinlendirin ve çırparak kaynar sütü ekleyin Orta ateşte karıştırarak bir kere kaynatın ve sonra ağır ateşte zaman zaman karıştırarak 10 dakika pişirin |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|