Fasulye Bulgurlusu |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Fasulye BulgurlusuMALZEMELER 1 kilo yeşil fasulye 3 büyük boy domates 2 adet kuru soğan 2 adet yeşil sivri biber 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı kırmızı toz biber 500 gr küzüm eti (kemikler yazdan kurutularak kışa hazırlanır) 2 yemek kaşığı tereyağı 3 su bardağı pilavlık bulgur HAZIRLANIŞI Fasulyeleri yıkayıp, ayıklayın Küçük küçük, her birini 4-5 parçaya kırın Bir tencerede yağı eritin İnce kıyılmış soğan ve ince kıyılmış biberleri kavurun Domatesleri kuşbaşı doğrayarak ilave edin Daha sonra fasulyeleri, tuzu ve biberi ilave ederek 4-6 dakika daha kavurun Sonra suyu ilave edin, su kaynayınca bulguru ekleyin 15 dakika daha pişirip, altını söndürün En az 20-25 dakika demlenmeye bırakın Sıcak sıcak servise sunun alıntı |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|