Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bayıldı, imam, vejetaryen

Vejetaryen İmam Bayıldı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Vejetaryen İmam Bayıldı



Vejetaryen İmam Bayıldı Tarifi - Vejetaryen İmam Bayıldı Yapılışı
Vejetaryen Türk Mutfağı

Kültür ve Turizm Bakanlığı


3 orta boy patlıcan

3 küçük soğan

10 diş sarımsak

3 sivri biber

3 orta boy domates

1 bardak zeytinyağı veya mısırözü yağı

1,5 tatlı kaşığı tuz

2 tatlı kaşığı toz şeker

1 tatlı kaşığı karabiber

1 bardak doğranmış maydanoz

1/2 bardak su


Patlıcanları şeritler halinde kesin ve içlerini uzunlamasına bıçakla yarın

Pek derin olmayan bir tencereye yanyana dizin

Soğanları boylamasına, domatesleri küçük küçük,

sarmısakları ikiye ve biberleri halka halka kesin

Yağ ve su hariç diğer tüm malzemeleri ekleyerek bu karışımı patlıcanların ortasına yerleştirin

Yağı patlıcanların üzerinde gezdirerek dökün,

suyunu koyarak soğan ve biberler yumuşayıncaya kadar pişirin

Patlıcanları servis tabağına almak isterseniz,

parçalamadan koymaya dikkat ediniz

Oda sıcaklığında servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.