Vejetaryen İmam Bayıldı |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Vejetaryen İmam BayıldıVejetaryen İmam Bayıldı Tarifi - Vejetaryen İmam Bayıldı Yapılışı Vejetaryen Türk Mutfağı Kültür ve Turizm Bakanlığı 3 orta boy patlıcan 3 küçük soğan 10 diş sarımsak 3 sivri biber 3 orta boy domates 1 bardak zeytinyağı veya mısırözü yağı 1,5 tatlı kaşığı tuz 2 tatlı kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı karabiber 1 bardak doğranmış maydanoz 1/2 bardak su Patlıcanları şeritler halinde kesin ve içlerini uzunlamasına bıçakla yarın Pek derin olmayan bir tencereye yanyana dizin Soğanları boylamasına, domatesleri küçük küçük, sarmısakları ikiye ve biberleri halka halka kesin Yağ ve su hariç diğer tüm malzemeleri ekleyerek bu karışımı patlıcanların ortasına yerleştirin Yağı patlıcanların üzerinde gezdirerek dökün, suyunu koyarak soğan ve biberler yumuşayıncaya kadar pişirin Patlıcanları servis tabağına almak isterseniz, parçalamadan koymaya dikkat ediniz Oda sıcaklığında servis yapın |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|