Manca |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Mancapatlıcan salatası - makedon salatası - yugoslav salatası - köprülü salatasıMALZEMELER: 3 adet patlıcan(tercihen bostan patlıcanı) 5-6 adet çarliton biber 4 diş sarmısak 2 adet orta boy domates 1 çay bardağı zeytinyağı tuz YAPILIŞI: patlıcan ve biberler tercihen mangal ateşinde közlenirkabukları soyularak doğranır sarmısaklar bir miktar tuzla dövülürközlenmiş biber ve patlıcanlara lave edilerek dövülmeye devam edilir kızdırılmış zeytinyağı içine kabukları soyulup küp doğranmış domatesler iave edilipsuyunu çekene ve özlü bir karışım olana kadar pişirilir iyice ezilen patlıcan ve biberlerin üzerine domates karışımı ilave edlilrkalan yağ iyice kızdırılıp üzerlerine dökülür ve yağı içine alana kadar karıştırılır alıntı |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|