Böbrek Yahni |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Böbrek YahniBöbrek Yahni Tarifi - Böbrek Yahni Nasıl Yapılır - Böbrek Yahni Malzemeleri BÖBREK YAHNİSİ 12 Koyun böbreği 1 Kaşık yağ 10 Tane taze soğan 6 Dal kadar maydanoz 2 Diş sarmısak, yarım çorba kaşığı un 2 Yeşil biber, karabiber 1 Bardak sıcak su 2 Domates Böbreklerin yağlarını çıkararak uzunlamasına iki parçaya bölün Sonra da bunu enlemesine doğrayın Diğer tarafta domatesleri soyarak ufak ufak doğrayın, soğanları çok İnce kıyın ve biberle soğanı tavada bir kaşık yağda öldürün Sonra buna böbreği de ekleyin ve böbrek bıraktığı suyu çekinceye kadar kavurmaya devam edin Böbrek suyunu çekince buna yarım kaşık unu, çenttiğiniz sarımsağı ve doğradığınız domatesi katın Tuzla, karabiberi de koyduktan sonra hepsini birlikte iyice karıştırın, tencereye bir bardak sıcak su koyun ve bir kaç taşım kaynattıktan sonra yanına garnitür olarak patates tavası da koyup servis yapın |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|