Peynirli Uykuluk

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Peynirli Uykuluk



Peynirli Uykuluk Tarifi - Peynirli Uykuluk Nasıl Yapılır - Peynirli Uykuluk Malzemeleri
Peynirli Uykuluk


MALZEMELER

500 gr Uykuluk (3 saat soğuk suda bekletilmiş)

1 Soğan (doğranmış)

15 Çorba Kaşığı Maydanoz (ince kıyılmış)

1 Defne Yaprağı

1 Çay Kaşığı Tuz

1 Kahve Kaşığı Karabiber

60 gr (4 çorba kaşığı) Tereyağ

30 gr (1/4 su bardağı) Un


YAPILIŞ TARİFİ

Uykulukları büyük bir tencereye koyup, üstünü örtecek kadar su ekleyiniz

Tencereyi harlı ateşe oturtup, suyu kaynatınız Kaynayınca tencereyi ateşten alıp, 10 dakika bir kenarda bekletiniz

Delikli kepçeyle uykulukları kağıt peçete üstüne çıkarıp, sularını süzdürünüz (Pişme suyunu dökünüz) Uykulukları tezgaha koyup, 1,5 cm büyüklüğünde parçalara kesiniz Uykuluk, soğan, maydanoz, defne yaprağı, tuz ve biberi orta boy bir kaseye koyunup, 30 dakika bir kenarda bekletiniz

Delikli kepçeyle uykuluk dilimlerini marinaddan, kağıt peçete üstüne çıkarıp, süzdürünüz Marinadı ince tel süzgeçten orta boy bir kaseye süzüp, bir kenara bırakınız (Süzgeçte kalan posaları atınız)

Büyük bir tavaya 30 gr (2 çorba kaşığı) tereyağ koyup, orta ateşte eritiniz

Yağ kızınca uykuluk dilimlerini koyup, arasıra çevirerek her yanlarını, 10-15 dakika kızartınız

Tavayı ateşten alıp, bir delikli kepçeyle uykuluk dilimlerini yayvan, ateşe dayanıklı bir cam kaba aktararak, sosu hazırlayana kadar sıcak kalmalarını sağlayınız

Önce, ızgaranızı iyice kızdırınız

Kasedeki süzülmüş marinadı orta boy bir tencereye boşaltıp, harlı ateşte kaynatınız Kaynayınca tencereyi ateşten alıp, bir kenara bırakınız

Küçük bir tencerede, kalan 30 gr (2 çotba kaşığı) yağı orta ateşte eritiniz

Yağ kızınca tencereyi ateşten alıp, tahta bir kaşıkla unu azar azar katarak, pürtüksüz bir bulamaç elde ediniz Orta boy tenceredeki maninadı sürekli, ama yavaş yavaş karıştırarak ekleyiniz Sosu 2-3 dakika, koyu ve pürtüksüz olana kadar pişiriniz (Sosun tadına bakıp, gerekirse biraz daha tuz, biber ekleyiniz)

Tencereyi ateşten alıp, kaşar peyniri rendesinin yarısını katarak, peynir eriyinceye kadar sürekli kanıştırınız Sosu uykuluk dilimlerini üstüne döküp, kalan kaşar peyniri rendesini üstüne serpiniz

Tabağı ızgaraya sürüp 5 dakika, peynir eriyip üstü kızarıncaya kadar pişiriniz

Tabağı ateşten alıp, servis ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.