Beyinli Patlıcan Kebabı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Beyinli Patlıcan Kebabı



Patlıcan Kebabı Nasıl Pişirilir - Beyinli Patlıcan - Beyinli Patlıcan Kebabı

BEYİNLİ PATLICAN KEBAP


MALZEME:

1 kilo kuzu eti

1 fincan zeytinyağı

1 kaşık tereyağı

3 iri soğan

3 büyük domates

1 adet koyun beyni

2 adet patlıcan

tuz


HAZIRLANIŞ!

Patlıcanlar ince ince ve uzunlamasına dilimlere kesilir Üstüne tuz ekip bir müddet beklettikten sonra sıkılıp acı suyu çıkarılır ve zeytinyağında kızartılır Bir kenara konur (Etler kemikli ve iri parcalar halindedir) Patlıcan kızartılan yağa bu etler ince kıyılmış soğan ve iki domates parçalanıp konur Beş dakika kadar kavrulur Bir tencereye hepsi birden dökülür tuz ve tereyağ ile 3 bardak su konur ve iki saat pişirilir Et dağılacak hale gelmiştir Kızartılan patlıcanlar ikişer ikişer ele alınır Birbiri üzerine çapraz konur Ortasına pişmiş etlerden birer adet konur boş kalan patlıcan uçları dört taraftan yukarı toplanıp et tamamen örtülür Başka bir yerde zarı alınıp haşlanan beyinden birer dilim patlıcanın üstüne oturtulur, onun üstüne de bir parça domates konur Tencere etle dolunca artan salça üzerine dökülür ve 20 dakika fırında veva ocakta pişirilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.