İtalyan Usulü Kuzu Ciğeri |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
İtalyan Usulü Kuzu Ciğerikuzu ciğeri nasıl pişirilir - fırında ciğer - mantarlı ciğer MALZEMELER 750 gr Kuzu Ciğeri (kalın dilimlenip 5-7 cm boyunda kesilmiş) 125 gr Margarin (8 çorba kaşığı) 2 Arpacık Soğanı (ince kıyılmış) 2 Diş Sarmısak (dövülmüş) 6 Taze Soğan (ince kıyılmış) 125 gr Mantar (yıkanıp dilimlenmiş) 500 gr Domates (kabukları soyulup doğranmış) 2 Çorba Kaşığı Domates Salçası 1/2 Su Bardağı Et Suyu 1 Tatlı Kaşığı Sirke 1 Çay Kaşığı Tuz 1 Kahve Kaşığı Karabiber 1 Çay Kaşığı Kekik 1 Defne Yaprağı 1 Çorba Kaşığı Maydanoz (ince kıyılmış) YAPILIŞ TARİFİ İtalyan usulü ciğer besleyici olduğu kadar, yapılması da kolay bir yemektir Yeşil salata ve pilavla servis edilebilir Önce fırınınızı orta sıcaklığa (180 C) getirip ısıtınız Büyük bir tavaya 60 gr (4 çorba kaşığı) margarini koyarak orta ateşte eritiniz Köpüklenmesi dinince arpacık soğanı, sarmısak ve taze soğanı ekleyerek 3-5 dakika, soğanlar pembeleşinceye kadar sote ediniz Mantarlanı da katıp 4 dakika hafif kızarana kadar pişirerek, büyük bir kaşıkla bu mantarlı karışımı bir güvece alınız Kalan yağı tavaya koyup orta ateşte eritiniz Köpüklenmesi durunca, her defasında birkaç ciğer dilimini yağda çevirerek bütün dilimleri 3-5'er dakika, her tarafları pembeleşinceye kadar kızartınız Ciğenler kızardıkça, delikli düz kepçe ile güvece alınız Domates, domates salçası, et suyu ve sirkeyi tavaya koyup arada sırada karıştırarak kaynatınız Tuz, karabiber, kekik, defne yaprağı ve maydanozu ekleyip karıştırarak, bir dakika daha pişiriniz Tavayı ateşten alarak karışımı güveçteki ciğerlerin üzerine dökünüz Hepsini güveçte iyice kanıştırıp fırına sürerek 30 dakika, ciğerler iyice yumuşayıncaya kadar pişiriniz Güveci fırından alıp, defne yaprağını çıkarıp atarak hemen servis ediniz alıntı |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|