Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
edirne, paçası, rumeli, usulü

Edirne Usulü Rumeli Paçası

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Edirne Usulü Rumeli Paçası



Rumeli Paçası Tarifi - Rumeli Paçası Yapılışı - Rumeli Paçası Nasıl Yapılır - Rumeli Paçası Malzemeleri

Malzemeler:

3 adet yufka,

1 adet tavuk göğsü,

1 adet yumurta,

3 diş sarımsak,

1 çorba kaşığı margarin,

1 çorba kaşığı sirke,

yarım su bardağı un,

bir tatlı kaşığı tuz,

yarım su bardağı zeytinyağı,

4 su bardağı su

Üzeri için;

yarım çay bardağı sıvı yağ,

1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber


Yapılışı:

Tavuk göğsü dört su bardağı su ile pişirilir Sonra üç adet yufka yağlanmış tepsiye büzülerek aralarına zeytinyağı sürülüp, 175 derecelik fırında kızartılır Fırından çıktıktan sonra üç su bardağı et suyu kızarmış yufkaların üstüne sıcak olarak dökülür Daha sonra bir çorba kaşığı margarin unla kavrularak üzerine azar azar bir bardak et suyu topaklanmadan karıştırılarak koyu kıvam alınca içine üç diş sarımsak ve bir çorba kaşığı sirke ilave edilir Yumuşamış yufkaların üzerine krema gibi dökülür, en üstüne tavuk etleri didilir, kırmızı biber ile yağı dökülüp sıcak servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.