Kuzu Ciğeri Sarması |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kuzu Ciğeri Sarmasıciğer sarma - ciğer sarması - kuzu ciğeri nasıl pişirilir- pirinçli ciğer tarifi Malzemeler Yarım kg kuzu ciğeri 1 su bardağı pirinç 2 adet kuru soğan 1 çay bardağı ayçiçek yağı Yarım tatlı kaşığı karabiber Yarım tatlı kaşığı kimyon 1 tatlı kaşığı tuz 1 adet kuzu gömleği 1 çorba kaşığı salça Tarifi Tencereye yağ konur Isınınca minik doğranmış ciğer ve ince kıyılmış soğan birlikte atılır 5 dakika kadar kavurduktan sonra baharatları serpilir Sonra 1 su bardağı sıcak su eklenir 10 dakika daha pişirilir, ateşten alınır Kuzu gömleği sıcak suya atılır El kadar parçlara ayrılır Ortalarına yeteri kadar iç konur, bohça gibi kapatılır Fırın tepsisine sıralanır Salça, 1 su bardağı sıcak suyla karıştırılır ve sarmaların üzerine gezdirilir Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika kadar pişirilir alıntı |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|