![]() |
Ciğer Yahnili Pilav |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ciğer Yahnili PilavCiğer Yahnili Pilav Tarifi - Ciğer Yahnili Pilav Nasıl Yapılır - Ciğer Yahnili Pilav Malzemeleri Pilavı: 30 gr (2 çorba kaşığı) tereyağı 1 orta boy soğan (ince doğranmış) 250 gr (1+1/3 su bardağı) uzun pilavlık pirinç (30 dakika ılık suda bırakılıp süzülmüş) 1 tatlı kaşığı tuz 1 defne yaprağı 2+1/2 su bardağı tavuk suyu Ciğeri: 60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı 350 gr ciğer (temizlenip, kuşbaşı doğranmış) 1 orta boy soğan (ince doğranmış) 1 diş sarımsak (dövülmüş) 350 gr küçük mantar (temizlenip, dilimlenmiş) 1/2 su bardağı et suyu 1 çorba kaşığı un 1 tatlı kaşığı tuz 1 kahve kaşığı karabiber 1 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış) Pilavı yapmak için, yağı büyük bir tencerede kızdırınız ![]() ![]() ![]() Tuz ve defne yaprağını ekledikten sonra, tavuk suyunu boşaltıp, kaynatınız ![]() ![]() Bu arada ciğeri hazırlamak için büyük bir tavaya, 3 çorba kaşığı tereyağı koyup, orta ateşte kızdırınız ![]() ![]() Ciğerleri delikli kepçeyle bir tabağa çıkarıp, bir kenara bırakınız ![]() ![]() ![]() Mantarları katıp, arada karıştırarak 5 dakika pişirdikten sonra, un, tuz ve biberi ekleyerek 30 saniye pişiriniz ![]() ![]() Tabaktaki tavuk ciğerlerini yeniden tavaya koyup, kaynatınız ![]() ![]() Pilavı ateşten alıp, defne yaprağını çıkararak atınız ![]() ![]() Tavayı ateşten alıp, ciğerleri pilavın ortasına doldurarak, servis ediniz ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|