Karpuz Kabugu Reçeli |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Karpuz Kabugu ReçeliMalzemeler 1 kilo karpuz kabugu 1,5 kilo toz seker 1 paket vanilya 1 limon suyu 1 avuç sönmemis kireç kaymagi Tarifi Karpuz kabuklarinin yesil kisimlari soyulup atilir Kalan beyaz kisimlar baklava dilimi seklinde kesilir ve bir gece sönmemis kirece yatirilir Ertesi gün bol suyla yikanarak üç kez suyu degistirilmek suretiyle onar dakika pisirilir Üzerlerine 1,5 kilo toz seker ekilerek bir gece buzdolabinda bekletilir Ertesi gün, üzerini örtecek kadar su konup hafif ateste koyulasana dek kaynatilir Kivama gelince vanilya ve limon suyu eklenerek 15 dakika daha kaynatilir ve indirilir
|
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|