Armut Marmelatı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Armut Marmelatı



Marmelatlar - Armut Marmelatı - Marmelatlar ve Reçeller


Malzemeler

1 kilo armut

500 gram toz şeker

karanfil






Yemeğin Tarifi

Armutları yıkayın ve dört eşit parçaya bölün Çekirdeklerini çıkarıp çekirdeğin olduğu bölümleri temizledikten sonra tencereye koyun

Tencereye biraz su ve birkaç karanfil koyduktan sonra tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte pişirin Armutlar sularını salıp yeniden çekmeye başladıklarında tencereyi ateşten indirin


Armutları tahta bir kaşıkla ezip süzgeçten geçirin Armutlara şekeri katın ve tekrar tencereye alıp orta ateşte pişirin Tahta kaşıkla karıştırarak marmelât kıvamına gelinceye kadar kaynatın Sonra ateşten alın ve soğumaya bırakın


Biraz soğuduğunda cam kavanozlara boşaltın Tamamen soğuduktan sonra kavanozların kapaklarını kapatın Serin bir yerde saklayın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.