Yeşil Ceviz Reçeli |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Yeşil Ceviz Reçeliyeşil ceviz reçeli tarifi - yeşil ceviz reçelinin yapılışı - reçel tarifi MALZEMESİ 50 Adet ceviz (yeşil küçük), 1 Kg tozşeker, 3 Bardak su, 1,5 Limon suyu, 1 Tutam karanfil Kireç suyu YAPILIŞI 1Cevizler normal cevizin yarısı kadarken yeşil olarak ağaçtan toplayınız, 2Her gün suyunu değiştirerek su içinde sekiz gün bekletiniz, 3Cevizleri 1 saat kireçli suda bırakınız 4Bol suda çalkalanmış cevizleri iki kere suyunu değiştirerek yumuşayana kadar kaynatınız, 5Üç bardak su ile şekeri kaynatınız, 6İyice süzülmüş cevizleri iğne ile ara ara deliniz ve bir kısmına karanfil batırınız, 7Cevizleri kaynayan şuruba ilâve ediniz, 8Reçel koyulaşınca 1,5 limon suyu ilâve ediniz, 98-10 dakika daha kaynattıktan sonra ateşten alınız |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|