Patlıcan İnciri Reçeli |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Patlıcan İnciri Reçeli![]() Malzemeler: 30 adet küçük boy patlıcan 1 5 kg tozşeker1 litre su 1 limonun suyu Yapılışı Reçellik olarak alacağınız patlıcanların boyu 5-6 cm olmalı Bu boyda küçük patlıcan bulamadığınız takdirde bostan patlıcanı reçeli de yapabilirsiniz Patlıcanların yeşil yapraklarıyla birlikte sap kısımlarını kesin Kabuklarını soyun Patlıcanları büyük bir tencereye alıp üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edin 15-20 dakika kadar haşlayın Patlıcanların suyunu üzüp 4-5 kez soğuk sudan geçirin ve 20 dakika soğuk suda bekletin Tozşekeri büyük bir tencereye alıp üzerine 1 litre su ilave edin Koyulaşıp şerbet kıvamına gelinceye kadar kaynatın Patlıcanların suyunu süzüp şerbete ekleyin ve reçel kıvamına gelene kadar ağır ateşte kaynatın Ocaktan almadan önce limon suyunu ilave edip 1-2 taşım daha kaynatın 5-10 dakika dinlendirip kavanozlara doldurun Reçeller soğuduktan sonra kavanozların kapaklarını sıkıca kapatın
|
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|