Arpa Şehriyeli Pilav

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Arpa Şehriyeli Pilav



Arpa şehriyeli pilav






Arpa şehriyeli pilav
KAÇ KİŞİLİK: 6
HAZIRLAMA SÜRESİ: 10 dk
PİŞME SÜRESİ: 20 dk
Malzemeler:


2 su bardağı pirinç

3 su bardağı et suyu

1 kahve fincanı arpa şehriye

2 çorba kaşığı margarin

Tuz, karabiber

Hazırlanışı:
* Pirinci tuzlu ve limonlu sıcak suda 15 dakika bekletin Bol suyla durulayıp süzün

* Margarini tencerede eritin Arpa şehriyeleri ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun Pirinci ekleyip 1-2 dakika daha kavurun Et suyu ve tuzu ilave edin Su kaynamaya başladığında ateşi kısıp tencerenin kapağını kapatın Pirinç suyunu çekinceye kadar pişirin

* Üzerini kağıt havlu ile örtüp 10 dakika dinlendirin Üzerine taze çekilmiş karabiber serptikten sonra sıcak olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.