Arpa Şehriyeli Pilav |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Arpa Şehriyeli PilavArpa şehriyeli pilav Arpa şehriyeli pilav KAÇ KİŞİLİK: 6 HAZIRLAMA SÜRESİ: 10 dk PİŞME SÜRESİ: 20 dk Malzemeler: 2 su bardağı pirinç 3 su bardağı et suyu 1 kahve fincanı arpa şehriye 2 çorba kaşığı margarin Tuz, karabiber Hazırlanışı: * Pirinci tuzlu ve limonlu sıcak suda 15 dakika bekletin Bol suyla durulayıp süzün * Margarini tencerede eritin Arpa şehriyeleri ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun Pirinci ekleyip 1-2 dakika daha kavurun Et suyu ve tuzu ilave edin Su kaynamaya başladığında ateşi kısıp tencerenin kapağını kapatın Pirinç suyunu çekinceye kadar pişirin * Üzerini kağıt havlu ile örtüp 10 dakika dinlendirin Üzerine taze çekilmiş karabiber serptikten sonra sıcak olarak servis yapın |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|