Arpa Şehriye Pilavı-1

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Arpa Şehriye Pilavı-1



Arpa Şehriye Pilavı Tarifi - Arpa Şehriye Pilavı Nasıl Yapılır - Arpa Şehriye Pilavı MalzemeleriArpa Şehriye Pilavı


500 gr arpa şehriyesi

200 gr (13 çorba kaşığı) tereyağı

2 çorba kaşığı salça

1 tatlı kaşığı tuz

7+1/2 su bardağı kaynar su ya da et suyu


Küçük bir tencereye yağı koyup kızdırınız Yağ kızınca şehriyeyi koyup, delikli kepçe ile sürekli karıştırarak 4-5 dakika, sarımtırak bir renk alana kadar kavurunuz Salçayı ve tuzu ekleyip, kaynar su ya da et suyunu ekleyiniz Birkaç kez karıştırıp, çok ağır ateşte 15 dakika, suyunu çekene kadar pişiriniz Tencereyi ateşten alıp, pilavı ısıtılmış bir servis tabağına aktararak, servis ediniz


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.