Arpa Şehriye Pilavı-1 |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Arpa Şehriye Pilavı-1Arpa Şehriye Pilavı Tarifi - Arpa Şehriye Pilavı Nasıl Yapılır - Arpa Şehriye Pilavı MalzemeleriArpa Şehriye Pilavı 500 gr arpa şehriyesi 200 gr (13 çorba kaşığı) tereyağı 2 çorba kaşığı salça 1 tatlı kaşığı tuz 7+1/2 su bardağı kaynar su ya da et suyu Küçük bir tencereye yağı koyup kızdırınız Yağ kızınca şehriyeyi koyup, delikli kepçe ile sürekli karıştırarak 4-5 dakika, sarımtırak bir renk alana kadar kavurunuz Salçayı ve tuzu ekleyip, kaynar su ya da et suyunu ekleyiniz Birkaç kez karıştırıp, çok ağır ateşte 15 dakika, suyunu çekene kadar pişiriniz Tencereyi ateşten alıp, pilavı ısıtılmış bir servis tabağına aktararak, servis ediniz |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|