Bahar Pilavı |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Bahar PilavıBahar Pilavı Tarifi - Bahar Pilavı Nasıl Yapılır - Bahar Pilavı Malzemeleri Bahar pilavı MALZEMELER Arpacik sogani 20 gr Kereviz 100 gr Mantar 50 gr Tereyagi 75 gr Safran (veya zerdeçal) 1 tutam Amerikan pirinci 500 gr Defne yapraklari 2 adet Tuz Karabiber Havuç 125 gr Salgam 300 gr Dolmalik kabak 300 gr Hollandez sosu 300 ml YAPILIŞI Kiyilmis arpacik soganlari, dilimlenmis kereviz ve dogranmis mantarlari tereyaginda kizartin Safran ve pirinci ilave edin ve birkaç dakika kizartin Kaynar su ilave edin Defne yapragi, tuz ve biber ilave edin Kapakli bir kaba koyun ve firinda sivi emilene kadar 180°C/350°F/Gaz Isareti 4'de pisirin Havuçlari, salgamlari ve dolmalik kabaklari temizleyin Küçük bir kavun kasigiyla, havuçlari, salgamlari ve dolmalik kabaklari kullanarak küçük sebze toplari yapin Az miktarda tereyaginda pisirin, fakat gevrekligini muhafaza edin Hollanda sosunu isitin ve tabaklara dagitin Pirinci tereyagli dariole kaliplarina koyun, sosu üzerine bosaltin ve garnitür olarak sebze toplarini ilave edin |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|