Mantarlı Fırında Makarna |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Mantarlı Fırında MakarnaFırında Makarna Tarifleri - Mantarlı Makarna - Değişik Fırında Makarna Tarifleri İÇİNDEKİLER 1/2 paket Selva Fiyonk Makarna 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri 4 adet yumurta Beşamel sos için 1 adet soğan 3 su bardağı süt 1 yemek kaşığı tereyağ 3 yemek kaşığı un 1 çay kaşığı karabiber tuz Mantar sosu için 400 gram doğranmış mantar 2 adet domates 1 yemek kaşığı tereyağ HAZIRLANIŞI 1 Makarna zeytinyağlı ve tuzlu suda haşlanır 2 Soğan ince ince doğranır 3 Soğan yağ ile kavrulur 4 Şeffaflaşan soğanlara un eklenip kavrulmaya devam edilir 5 Süt yavaş yavaş karışıma eklenir 6 Kıvam alıncaya kadar karıştırılarak pişirilir 7 Pişen beşamel sosa tuz ve karabiber eklenir 8 Diğer bir tavada mantarlar ve ufacık doğranan domatesler sotelenir 9 Fırın kabı iyice yağlanır ya da yağlı kağıt serilir 10 Suyu süzülen makarna, beşamel sos, mantar sosu ve yumurtalar iyice karıştırıldıktan sonra fırın kabına aktarılır 11 Makarnanın üzerine kaşar peyniri rendesi serpilir 12 Önceden 230 dereceye ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar pişirilir |
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|