![]() |
Ekşili Balkan Köftesi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ekşili Balkan KöftesiEkşili Balkan Köftesi Tarifi - Ekşili Balkan Köftesi Yapılışı - Ekşili Balkan Köftesi Nasıl Yapılır - Ekşili Balkan Köftesi Malzemeleri Kullanılacak malzeme (6 kişi için): 2 baş soğan, 2 dolmalık biber, 2 iri domates, 3 patates, 2 körpe havuç, 1 sap kereviz, 1 demet maydanoz, 1+1/2 fincan kırık pirinç, 1 limonun suyu, 1/2 kilo orta yağlı kıyma, 1 çay kaşığı kırmızı biber, 1 çay kaşığı karabiber, 4 bardak et suyu, 2 çorba kaşığı sadeyağ ![]() Yapımı: Bir tencereye iri iri doğranmış soğanlarla sadeyağ konur ve tencere kuvvetli bir ateşe oturtulur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Beri yanda yarım kilo orta yağlı kıymaya yarım fincan kırık pirinç, yarım demet kıyılmış maydanoz, yeteri kadar tuz ve birer çay kaşığı kırmızı biberle karabiber konur ![]() ![]() ![]() Köfteler hazır olunca kaynamakta olan sebzeli et suyunun içine atılır ![]() ![]() ![]() ![]() Tencere ateşten indirilmeden önce sıkılmış bir limonun suyu tencereye dökülür ve tahta bir kaşıkla karıştırıldıktan sonra tenceredekiler bir taşım daha kaynatıldıktan sonra servis kâsesine boşaltılır ve böylece servis yapılır ![]() Bu ekşili köfteyi terbiyeli olarak yemek isteyenler bir yumurtayla yarım limonun suyunu iyice çırparak köpürtürler ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|