Begendili Kebap |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Begendili KebapBegendili Kebap Malzemeler: 6 adet Patlıcan 3 çorba kaşığı Tereyağı 3 kahve fincanı Un 2 su bardağı Süt 1 çay bardağı Kaşarpeyniri 1 adet Limon 750 gr Kuzu kuşbaşı 1 adet Kuru soğan 1 çorba kaşığı Salça 2 adet Domates 5 su bardağı Su Baharat Tuz Yapilisi: Patlıcanları 3-5 yerinden bıçağın ucu ile delin Bütün olarak közleyip sıcakken soyun ve kararmaması için limonlu suyun içine bırakın ![]() 2 çorba kaşığı yağı eritip unu ekleyin Çırpma teli ile 3-4 dakika orta ateşte karıştırın Soğuk sütü ilave edin ve karıştırın 5-6 dakika pişirdikten sonra, patlıcanları doğrayıp ezerek iyice sıkın ve sosa ilave edin Tahta spatula ile karıştırıp tuz ve peyniri ilave edin ![]() Bir çorba kaşığı tereyağını eritip etleri ilave edin Etler suyunu salıp çekene kadar pişirin Soğanı ekleyip kavurun Salçayı ilave edip 1 dakika sonra un ve domatesi ekleyerek karıştırın Tuz ve baharat ilave edip pişmeye bırakın ![]() Hazırladığınız beğendiyi servis tabaklarına paylaştırın etleri de beğendinin üzerine paylaştırın Arzu ederseniz üzerini közlenmiş sivri biber ve domateslerle süsleyip sıcak olarak servis yapın
|
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|