Evde Yapılan Döner |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Evde Yapılan Dönerev tipi döner - döner tarifi - döner nasıl yapılır - döner malzemeleri ev tipi döner (4-5 kişilik) Malzeme Listesi: Yarım kilo bütün et (herhangi bir işlem yapılmamış , tek parça halinde alınacak) 4-5 yemek kaşığı tereyağı 1,5 su bardağı yoğurt 2-3 yemek kaşığı domates salçası Ekmek dilimleri Süslemek için kızartılmış domates ve biber (istediğiniz miktarda) Yapılışı: Eti buz dolabında dondurduktan sonra dışarıda kısa bir süre bekleterek (yaklaşık yarım saat) ince dilimler halinde kesin Döner dilimleri şeklinde kesilmesi gereken et buzlu iken daha kolay kesiliyor 2-3 yemek kaşığı tereyağı ile etinizi kızartın Bu arada servis yapacağınız tabağın tabanına ekmek dilimlerini kare kare keserek yerleştirin ve yoğurdu kaşıkla karıştırıp ekmeklerin üzerine gezdirin Kalan 2 yemek kaşığı tereyağını ayrı bir tencerede eriterek içine sulandırılmış salçayı (salçanın pütürlü olmaması için bir miktar su ile açılması gerekiyor) ilave edin, 1 dakika kadar kısık ateşte pişirin Kızarmış etleri yoğurdun üzerine alın, üzerine teryağında hazırladığınız salçayı gezdirin Kızartılmış domates ve biberler ile zevkinize göre süsleyin |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|