Korava |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
KoravaKorava tarifi - Koravanın yapılışı Malzemeler * Bir kilo kızılcık Yapılışı Bir kilo kızılcığı önce ayıklayıp bol su ile yıkayın Sonra, derince bir tencereye koyup kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin Elbette, ara sıra, tahta kaşıkla karıştırmayı ihmal etmeyin İyice yumuşayınca, geniş bir kevgire dökün Alta süzülen kızılcık suyunu tekrar bir tencereye koyun Ve, koyu bir kıvam alana kadar iyice kaynatın Elde ettiğiniz kızılcık hülâsası soğuduktan sonra, kaynar suda yıkanmış tertemiz bir kavanoza alın Veee Kışı bekleyin Kar düşmeye başlayınca da, sulandırıp komposto gibi pilavın yanında misafirlerinize ikram edin |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|