Menekşe Şurubu 2 |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Menekşe Şurubu 2Menekşe Şurubu Tarifi - Menekşe Şurubu Yapılışı - Osmanlı Menekşe Şurubu Yeterince menekşenin yapraklarını koparıp, şurup yapmak üzere ayırınız Sonra ufak bir tencerenin içine su koyup, tencereyi kömürden oluşan kor ateşin üstüne oturtunuz Bu tencerenin ağzma ağız büyüklüğünce bir tabak koyunuz Bu tabağın içine uygun bir kevgir yerleştiriniz Kevgirin içine önceden hazırlamış olduğunuz menekşenin yapraklarını doldurup, kevgirin ağzına ise bir uygun kapak kapayınız Su kaynadıkça tabağın ısısı menekşede bir buhar oluşturacaktır Ter, kapaktan tabağın içine damlaya damlaya istenen şey elde edilecektir Kaynar sudan üçte iki oranıyla yeterince kestirilmiş şeker ve salyalaşmış şekere üçte bir oranında kalan su ile menekşe yapraklarını ezip sıkınız Birkaç kez süzünüz Şeker katarak tekrar salyalaşmcaya dek kaynatınız Şurup kıvamına gelince üstüne terden damla damla meydana gelen menekşe özünü de ilave ederek biraz daha ateşte tıkırdattıktan sonra ateşten alınız Bir şişeye doldurunuz Soğuduğu zaman kokusunu gidermemesi için şişenin ağzını sıkıca kapayınız |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|