Baharatlı Elma Çayı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Baharatlı Elma Çayı



malzemeler


10 - 12 elma koçanı (çekirdekleri ile birlikte)

8 - 10 karabiber tanesi

5 cm boyunda kabuk tarçın

8 - 10 karanfil

3 - 5cm boyunda taze zencefil (ya da 15 - 2 cm kadar kuru zencefil)

3 - 5 kakule tanesi

750 ml su

Servis yaparken eklenmek uzere:


1 tatlı kaşığı bal

Karabiber, karanfil ve kakule tanelerini havanda biraz dövün, diğer malzemelere ekleyip çok hafif ateşte uzunca süre (30 dk kadar) kaynatın Bulabilme imkanınız varsa 3cm boyunda bir de jaggery ekleyin kaynatırken, rengini de tadını da çok etkiliyor İnce bir süzekten ya da bir kaç kat bezden geçirip bal ya da pekmezle tatlandırıp çay bardaklarıyla servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.