Baharatlı Elma Çayı |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Baharatlı Elma Çayımalzemeler 10 - 12 elma koçanı (çekirdekleri ile birlikte) 8 - 10 karabiber tanesi 5 cm boyunda kabuk tarçın 8 - 10 karanfil 3 - 5cm boyunda taze zencefil (ya da 15 - 2 cm kadar kuru zencefil) 3 - 5 kakule tanesi 750 ml su Servis yaparken eklenmek uzere: 1 tatlı kaşığı bal Karabiber, karanfil ve kakule tanelerini havanda biraz dövün, diğer malzemelere ekleyip çok hafif ateşte uzunca süre (30 dk kadar) kaynatın Bulabilme imkanınız varsa 3cm boyunda bir de jaggery ekleyin kaynatırken, rengini de tadını da çok etkiliyor İnce bir süzekten ya da bir kaç kat bezden geçirip bal ya da pekmezle tatlandırıp çay bardaklarıyla servis yapın |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|