Özel Soslu Balık

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Özel Soslu Balık





Malzemeler
Mutfak
Zorluk *
Süre 30 dk
Kaç Kişilik 4
Yöntem
400 gr temizlenmiş istavrit veya hamsi filetosu
2 Adet yumurta
2 Çorba kaşığı un
Yarım su bardağı süt
3 Çorba kaşığı kaşar peyniri rendesi
1 Diş sarımsak
2 Dal maydanoz
Kızartmak için sıvıyağ
Süslemek için birkaç limon dilimi
Süslemek için birkaç kıvırcık salata yaprağı
Tuz

Hazırlanışı
Temizlenmiş sarımsak ile maydanuzu ince kıyın
Balık filetolarını yıkayıp süzün ve kurulayın
Yumurta ve elenmiş unu derince bir kasede çırpın
Sütü azar azar ilave ederek karıştırın
Topaksız sıvı bir karışım elde edinceye kadar çırpmaya devam edin
Kaşar peyniri rendesi, maydanoz ve sarımsağı ilave edin
Birkaç dakika dinlenmeye bırakın
Balık filetolarını karışıma bılayıp kızgın yağa atın
Çevirerek iki tarafını kızartın
Peçete üzerine alıp fazla yağını çektirin
Servis tabağına alın ve üzerine tuz serpin
Kıvırcık salata yaprağı ve limon dilimleri ile süsleyip sıcak olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.