Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
alabalık, domatesli, filetosu, salamura

Salamura Domatesli Alabalık Filetosu

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Salamura Domatesli Alabalık Filetosu



Alabalık Nasıl Pişirilir - Alabalık Filetosu Nasıl Yapılır - Marine Edilmiş AlabalıkTarifi
Malzemeler


Kıyılmış maydanoz 20 gr

Dövülmüş Sarımsak 4 diş

Zeytinyağı 50 ml

Küp doğranmış Domates 750 gr

Domates püresi 50 gr

Tuz, Karabiber Yeterince

Limon Suyu 2 Adetten

Alabalık Filetosu 8 Fileto

Yapılışı


Alabalıkları temizleyin ve filetolar şeklinde kesin


Geniş yüksekliği az bir kapta,zeytin yağını orta ateşte ısıtın ve Soğan ve sarımsağı pişinceye kadar kavurun


Domates püresini ve doğranmış domatesleri ekleyin 5-10 dakika boyunca karıştırın


Limonsuyu, tuz ve karabiber ile filetoları marine edin


Sıcak domates sosunun içine filetoları tek katman şeklinde dizin Kaynamaya bırakın Kaynadıktan sonra ateşten alın


Balık fletolarını servis tabağına dizin üzerine bir kaşık yardımıyla sos koyun


Kıyılmış maydanozları bütün tabağın ve yemeğinüzerine gelecek, dekoratif görünecek şekilde serpin



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.