Dövmeli İstavrit |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Dövmeli İstavritMALZEMELER 1 kg istavrit 2 su bardağı dövme (aşurelik buğday) 1 adet kuru soğan 2 yemek kaşığı tereyağı Karabiber Tuz Kızartmak için: 2 yemek kaşığı mısır unu 1 su bardağı sıvıyağı HAZIRLANIŞI Dövmeyi tencereye koyun Üstünü kapatacak kadar ılık su ilave edip, bekletip, süzün 4 bardak suyla birlikte tuz ekleyip, haşlayın Kuru soğanı tavla zarı formunda doğrayıp, tereyağında pembeleşene kadar kavurun Üstüne haşlanmış dövmeyi atıp 3-4 dakika karıştırarak soteleyin 3 bardak sıcak su, karabiber ve tuz ekleyip, kısık ateşte pilavı pişirin İstavritleri ayıklayın, yıkayıp süzün Mısır ununu geniş bir tabağa yayın, karabiber ve tuzla karıştırın İstavritleri mısır ununa bulayıp kızgın yağda iki taraflı kızartın Pilavın üstüne koyup servis yapın alıntı |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|