İstanbul Usulü Sütlü Dil Balığı |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
İstanbul Usulü Sütlü Dil BalığıSütlü Dil Balığı Tarifi - Sütlü Dil Balığı Yapılışı - Sütlü Dil Balığı Nasıl Yapılır - Sütlü Dil Balığı Malzemeleri 500 gr dilbalığı fileto 35 gr tereyağı 1 çay bardağı un 1 su bardağı süt 2 yumurta sarısı 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri Yarım limonun suyu 2 dal dereotu Tuz 1 Bir çorba kaşığı tereyağını tavada kızdırın Dilbalığı filetoyu önlü arkalı kızartıp başka bir tabağa alın Kapağı kapalı olarak bekletin 2 Bir tavada 15 kaşık tereyağını kızdırın Unu ilave edip karıştırarak kavurun Un hafif esmerleşince süt ve yumurta sarısını ekleyip çırpın Tuz ve limon suyunu ilave edip çırpmaya devam edin Biraz koyulaşınca tavayı ocaktan alın 3 Balık filetolarını fırın kabına alıp üzerini beşamel sosla kaplayın Kalan yağı küp küp kesip rendelenmiş kaşarpeyniriyle birlikte üzerine serpin Kabı fırına verip üzeri hafif kızarıncaya kadar 8-10 dakika pişirin Fırından alıp dereotu eşliğinde sıcak olarak servis yapın |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|