Pavurya Güveci Oktay Usta |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Pavurya Güveci Oktay Ustapavurya güveci nasıl yapılır - yengeç güveci - güveç tarifiMALZEMELER: 9 pavurya, 6 çorba kaşığı sirke, 3 baş soğan, 3 domates, 2 diş sarmısak, 2 yumurta, 3 yeşilbiber, yarım demet maydanoz, yarım su bardağı ekmek kırıntısı, karabiber, 2 çorba kaşığı tuz, 16 bardak su, 12 tane yeşil zeytin YAPILIŞI: Pavuryalar yıkandıktan sonra tencereye konur Sos sirke ve tuz koyduktan sonra pişirilir � Pişen pavuryaların kabukları kırılarak etleri çıkarılır Tabağa konur � Doğranmış soğanlar zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavrulur Doğranmış domates, yeşilbiber, dövülmüş sarmısak, doğranmış maydanoz, karabiber ve tuz ilav edilir Ağır ateşte 15 dakika kadar pişirilir � Sonra, pavuryalar da konup, 5 dakika daha pişirilir � Yumurtalar ayrı bir kapta çırpılır Sonra, karışımın üstüne dökülür, karıştırılır � Sonra, içi yağlanmış güvece boşaltılır Ufalanmış ekmek kırıntıları ilave edilir Çeşitli yerlerine çekirdekleri çıkarılmış yeşil zeytin konur � Orta hararetli fırında üstü açık kahverengileşinceye kadar pişirilir � Sıcak servis yapılır alıntı |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|