Balık Bohçası |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Balık BohçasıBalık Bohçası Hazırlama Süresi: 15 Pişirme Süresi: 20 Kişi Sayısı: 6 Malzemesi: 1 adet levrek balığı 3 adet yufka 2 yemek kaşığı dolmalık üzüm 1 demet dereotu 4 adet kuru soğan 2 adet pırasa 1 yemek kaşığı tereyağı 1 çay kaşığı yenibahar 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı tuz Üzerine sürmek için: 2 yemek kaşığı sıvıyağı Tarifi: • Dolmalık üzümleri ılık suda bekletin • Yufkaları üst üste koyup, önce 2'ye, sonra 4'e katlayın • Üstüne pasta tabağı koyun, yanlarını keserek yuvarlak yufkalar elde edin • Pırasaları, iki karış uzunluğunda boylamasına kesin • Sıcak suda haşlayıp bohçaları bağlamak için bekletin • Balığı yıkayıp, tencereye koyun • 1 kahve fincanı su, karabiber ve tuz ekleyip, 5 dakika haşlayın • Balığın derilerini ve kılçıklarını çıkarın • Küçük küçük doğrayıp, bekletin • Zar şeklinde doğradığınız soğanları tereyağında pembeleşene kadar kavurup, karabiber ve tuz ekleyin • Üstüne doğranmış dereotunu, balıkları, yenibaharı ve dolmalık üzümü ilave edip, karıştırın • Yuvarlak yufkaların ortasına 1 kaşık balıklı harçtan koyun • Kenarlarından toplayıp bohça şekli verin • Uçlarını haşlanmış pırasa ipleriyle bağlayın ve yağlanmış tepsiye dizin • Bohçaların üstüne sıvıyağ sürün • 175 derecelik fırında üstü kızarana kadar pişirin |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|