Deniz Mahsülleri Güveç |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Deniz Mahsülleri Güveçdeniz ürünleri güveci - kalamar güveci - ahtapot güveci - karışık derin ürünleriyle güveç tarifi MALZEMELER 50 gram kalamar 50 gram midye içi 50 gram karides 50 gram ahtapot 1 çay bardağı zeytinyağı 3 diş sarımsak 4 adet yeşil biber 10 adet mantar 1 adet limonun suyu 1 çay bardağı beyaz şarap 3 çorba kaşığı un Tuz, beyazbiber Yarım demet maydanoz HAZIRLANIŞI Deniz mahsüllerini temizleyip, bol suyla yıkayın Tuzla harmanlayarak, 10 dakika bekletin Yeniden yıkayın Zeytinyağını bir tavaya alın Kızdırdıktan sonra ince kıyılmış sarımsakları, yeşil biberleri, mantarları ve deniz mahsullerini ekleyin Renkleri değişene dek soteleyin Limon suyunu ve beyaz şarabı ilave edin Sürekli karıştırarak, 6-8 dakika pişirin Tuzunu ve beyazbiberini ayarlatın Güveclere doldurarak 200 dereceye ayarlanmış fırında 8 dakika pişirin Üzerine ince kıyılmış maydanoz serperek, servis yapın alıntı |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|