![]() |
Balık Belvü |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Balık BelvüBalık Belvü Tarifi - Balık BelvüNasıl Yapılır - Balık BelvüMalzemeleri BALIK BELVÜ Kullanılacak malzeme (4 kişi için): 700 gramlık bir sazan balığı, 500 gramlık bir sazan balığı daha, 500 gramlık bir mezit balığı, 2 yumurta, 2 havuç, 1 baş soğan, 300 gram iç bezelye, 2 limon, 2 iri patates, 1 defne yaprağı, 1 demet maydanoz, 1 sap kereviz, 1 bardak zeytinyağı, 50 gram kornişon, 1 çorba kaşığı ketchap, birkaç dövülmemiş karabiber, yeteri kadar tuz ![]() Yapımı: Balıkların pullarını kazıyıp yüzgeçlerini kestikten sonra içlerini temizlemeli ve bol suda iyice yıkamalı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Beri yanda iki yumurta, bir limon suyu ve 1 bardak zeytinyağıyle bir mayonez yapmalı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kalan mayoneze bir kaşık ketchap katarak iyice karıştırmalı ve böylece mayonezin rengini iyice kırmızılaştırmalı ![]() ![]() ![]() Bir sap maydanozu sazan balığının ağzına oturttuktan sonra yarım limon dilimlemeli ve iki balığın da ağzına yakın yerlere yerleştirmeli ![]() Tabağı servis vaktine kadar buzdolabında tutmalı ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|