![]() |
Kuru İncirli Alabalık İzgarası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kuru İncirli Alabalık İzgarasıKuru İncirli Alabalık Izgarası Tarifi - Kuru İncirli Alabalık Izgarası Yapılışı - Kuru İncirli Alabalık Izgarası Nasıl Yapılır - Kuru İncirli Alabalık Izgarası Malzemeleri 4 alabalık (her biri yaklaşık 350 g temizlenip, yüzgeçleri kesilmiş) 12 kuru incir (her biri ortadan 2 'ye kesilmiş) 3 çorba kaşığı sirke 1 çorba kaşığı bal 1 çorba kaşığı hardal (tercihen Dijon hardalı) 1/4 tatlı kaşığı tuz bir tutam karabiber (taze çekilmiş) incirler, 1 bardak su ve sirkenin 2 çorba kaşığını bir tencereye koyup, tencereyi kısıkateşe oturtarak, incirleri 10 dakika pişirin ![]() ![]() Alabalıklardan birini tezgâha koyup, keskin bir bıçakla başını keserek, atın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Fırınınızın ızgarasını yakın, incirleri pişme suyundan çıkarıp, bir kenara bırakın ![]() ![]() ![]() Alabalıkları derileri alta gelecek biçimde ateşe dayanıklı bir seramik (ya da cam) tabağa yerleştirip, kenarlarını hafifçe altlarına kıvırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|