Kaymaklı Künefe |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kaymaklı KünefeKaymaklı Künefe Tarifi - Kaymaklı Künefe Yapılışı - Kaymaklı Künefe Nasıl Yapılır - Kaymaklı Künefe Pişirme Süresi Gerekli malzeme: 1 kg kadayıf 800 gr kaymak 300 gr tereyağı 100 gr ince çekilmiş antepfıstığı Şerbet için: 1 kg tozşeker 3 su bardağı su 1 çorba kaşığı limon suyu Şerbet için, şeker ve suyu bir tencerede kaynatın Limon suyunu ilave edip bir taşım daha kaynatın Tencereyi ocaktan alıp ılınmaya bırakın Küçük bir tavada tereyağını eritip ılıtın Kadayıfı tepsiye yayıp yağı üzerine gezdirin Kadayıfı elinizle tel tel ayırarak ve ovuşturarak tereyağını iyice yedirin Kadayıfı 2 ayrı tepsiye paylaştırıp elinizle bastırarak yerleştirin Tepsileri ocağa alın ve kısık ateş üzerinde sürekli çevirerek kadayıfın altını kızartın Her ikisini de ocaktan alıp birinin üzerine kaymağı yayın Diğer kadayıfı kızarmış tarafı üste gelecek şekilde kaymağın üzerine alın Ilık şerbeti sıcak kadayıfın üzerine gezdirerek dökün Antepfıstığı serpin Dilimleyip servis yapın |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|