Sultan Hurma Tatlısı |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Sultan Hurma TatlısıSultan Hurma Tatlısı Tarifi - Sultan Hurma Tatlısı Yapılışı - Sultan Hurma Tatlısı Nasıl Yapılır - Sultan Hurma Tatlısı Pişirme Süresi Malzeme: Yarım kilo çekirdeksiz hurma 2 fincan şeker 1 fincan dövülmüş fındık 1 fincan dövülmüş badem 4-5 damla limon Yapılışı: Hurmaları üzerini örtecek kadar su ile pişirin Hurmalar yumuşayınca ateşi kapatın Sudan çıkarın Fındık içi ile toz şekeri havanda dövüp, bademleri katın İyice yoğurup, macun haline getirin Bu macunu hurmaların çekirdek yerlerine güzelce doldurun Bir tepsiye üst üste dizin Hurmaları kaynattığınız suya 1 fincan şeker ve limon suyunu döküp, tekrar kaynatın Sıcak sıcak hurmaların üzerine dökün Soğuyunca servis yapın |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|