Cevizli Antep Baklavası |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Cevizli Antep BaklavasıAntep baklavası tarifi - Cevizli baklava tarifi - antep baklavası nasil yapilir - Antep baklavası - Baklava tarifi Malzemeler: Hamuru İçin: 1/2 kg Un 3 adet Yumurta 1 Çay Bardağı Süt 1 Çay Bardağı Sıvıyağ 1 Tutam Tuz 3 Çorba Kaşığı Yoğurt Yufkaları Açmak İçin 1 Kase Nişasta İçine: 1 Paket Margarin 1/2 kg Ceviz Üzerine: 1 Paket Margarin 7 Su Bardağı Toz Şeker 8 Su Bardağı Su 1/2 Limon HAZIRLANIŞI : Öncelikle, 7 su bardağı toz şeker ve 8 su bardağı suyu kaynatın İçine yarım lmonu sıkın Yarım kg un, 3 adet yunurta, 1 çay bardağı süt, 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 tutam tuz ve 3 çorba kaşığı yoğurdu karıştırın Kulak memesi yumuşaklğında bir hamur elde edinceye kadar yoğurun Yarım saat dinlendirin 1) Daha sonra, hamurdan 30 adet ceviz büyüklüğünde bezeler koparıp, üzerine nişasta serpip oklavaya açın İçine koymak için 1 paket Margarini eritin 2) Bir tepsinin içme 1 yufkayı serin Üzerine erittiğlniz margarinden bir miktar serpin 3) Üzerine ikinci yufkayı serin Aym şekilde yine yağ serpin 4) Üçüncü yufkaya da aym işlemi uyguladıktan sonra, dördüncü yufkanın üzerine ceviz serpin Bu şekilde üzerine üç yufka daha serip, aralarına yağ serpin Her dördüncü yufkanın üzerine ceviz serpip, 30 yufkayı bu şekilde bitirin 5) Daha sonra, baklavayı uzunlamasına kesin Tepsiyi hafifçe yan çevirip, eğik bir şekilde verevlemesine kesin Diğer 1 paket margarini de eritip, baklavanın üzerine dökün Önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika kızartın Fırmdan çıkardıktan sonra, önceden hazırlayıp soğuttuğunuz şerbeti baklavanın üzerine dökün |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|