Kuru İncirli Tatlı |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kuru İncirli Tatlıincirli tatlılar - kuru incirli tatlı nasıl yapılır Kek için: 2 yumurta Yarım su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 su bardağı dövülmüş ceviz 8 tane kuru incir Şerbet için: 1 su bardağı su 3 tatlı kaşığı şeker Krema için: 3 fincan un 3 fincan şeker 1 yumurta 3,5 su bardağı süt 1 paket vanilya 1 paket labne peyniri Yapılışı: İncirleri küçük küçük doğrayıp kaynar suda biraz bekletin Kek için gerekli diğer malzemeleri karıştırıp çırpın Suyunu süzdüğünüz incirleri de ekleyip yağlanmış kare yada yuvarlak borcam tepsisine dökün Yaklaşık 160 derece fırında pişirin Kek pişerken kremayı hazırlayın Un, şeker, yumurta ve sütü iyice çırpın ve karıştırarak ocakta pişirin Koyulaşınca vanilyayı da ekleyip ocaktan alın 10 dakika bekletip içine labne peyniri ekleyip tekrar çırpın Krema kullanıma hazır Keki fırından çıkardıktan 5 dakika sonra şerbet malzemelerini karıştırıp (pişirmiyoruz) kekin üzerine dökün 2 dakika sonra da kremayı üzerine dökün Buzdolabında soğuttuktan sonra dözülmüş ceviz ile süsleyerek servis edin Afiyet olsun |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|