Şam Balı Tatlısı

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Şam Balı Tatlısı



şambalı - şambalı tatlısı nasıl yapılır

MALZEMELER:


* 2 su bardağı irmik

* 1 çay bardağı şeker

* 1 su bardağı yoğurt

* 2 paket vanilya

* 2 paket kabartma tozu

* 50 gr badem (2-3 dakika kaynar suda bekletin ve kabuklarını soyun)

Şerbeti İçin:


* 3 su bardağı su

* 3 su bardağı şeker

* 5-6 damla limon suyu

YAPILIŞI:


1 Önce şerbeti hazırlayın; suyu ve şekeri karıştırıp kaynatın, kaynamaya başladıktan sonra 7 dakika daha orta ateşte kaynatın, limon suyu ekleyip ocaktan alın, soğutun

2 Karıştırma kabına şeker, vanilya, yoğurt ve kabartma tozunu alın, iyice karıştırın Çırpma teli kullansanızda yeterli

3 İrmiğide katın ve çok iyi karıştırın

4 Orta boy bir kalıbı yağlayın, un serpin ve hamuru içine boşaltın, üzerini kaşık yardımıyla iyice düzeltin

5 Üzerine bademleri hafif bastırark yerleştirin ve önceden ısınmış 180 dereceli fırında kızarana kadar pişirin

6 Fırından alıp üzerine soğuk şerbeti gezdirin, tekrar fırına koyup (kapanmış olacak) şerbetini çekene kadar bekletin

7 Mümkünse bir gece dinlendirip servis yapın ve tabağa alırken geniş bir servis kaşığıyla tepsiden kaldırın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.