Limonlu Üzümlü Şekerpare |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Limonlu Üzümlü ŞekerpareLimonlu Üzümlü Şekerpare Tarifi - Limonlu Üzümlü Şekerparenin Yapılışı Malzemeleri 1 paket margarin 1 su bardağı pudra şekeri 5 yumurtanın sarısı 1 paket kabartma tozu 1 çay kaşığı vanilya 1 limon kabuğu 1 çay bardağı kuş üzümü aldığı kadar un Şerbeti İçin 3 su bardağı şeker 3 su bardağı su yarım limon suyu Hazırlanışı - İlk olarak hamur yoğurma kabında yağ ve şeker iyice karıştırılır Yumurta sarılarına ve rendelenmiş limon kabuğuna, kuş üzümünü ekleyip karıştırın - Vanilya, kabartma tozu ve aldığı kadar unu ekleyip, yoğurun - Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, yuvarlayın Önceden yağlanmış fırın tepsisine dizin Orta derecede ısıtılmış fırında 25 dakika pişirin - Bir tencerede şekeri ve suyu karıştırın 20 dakika kaynatın Limon suyunu ekleyin ve ateşten alın - Soğuttuktan sonra, fırından çıkarttığınız sıcak şekerparenin üzerine şerbeti dökün Soğuduktan sonra ikram edin |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|