VİŞNELİ AYVA TATLISI |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
VİŞNELİ AYVA TATLISIMalzemeler: - 3 adet orta büyüklükte ayva, - 1 su bardağı çekirdeksiz dondurulmuş vişne, - 1 su bardağı toz şeker, - 1 paket vanilya, - 2 yemek kaşığı patates nişastası, - 2 adet karanfil Yapılışı: Ayvaları soyup ikiye bölün Çekirdek yataklarını temizleyin Tencereye yerleştirin Üzerlerine yarım su bardağı toz şeker gezdirin Karanfilleri ilave edin 1 su bardağı sıcak su ilave edip yumuşayıncaya kadar 5 dakika pişirin Ayvaları içinden alıp servis tabağına yerleştirin Kalan suya vişneleri atın Vanilya ve patates nişastasını karıştırıp koyulaşıncaya kadar pişirin Ayvaların ortalarına doldurun Soğuyunca servis yapın |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|