CENNET KÜNGÜ |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
CENNET KÜNGÜMALZEME: Un 1 kg Tuz 1 fiske Yumurta 1 adet Yoğurt 1 çorba kaşığı Su Yeteri kadar Nişasta 200 gr Ceviz içi 1 su bardağı Tereyağ 250 gr Su 3,5 su bardağı Toz şeker 3 su bardağı YAPILIŞI: Un, yumurta, tuz, yoğurt ve su katılarak kulak memesi yumuşaklığında hamur yapılır 35-40 pazıya ayrılır Sini yağlanır Nişasta katılmış unla pazılar oklavayla açılır Dövülmüş ceviz serpilir, oklavaya sarılır, büzdürülür, oklava aradan çekilir, 4 -5 cm boyunda kesilir Yağlanmış tepsiye dizilir Üzerine kızdırılmış tereyağı dökülür, fırında pişirilir Biri sıcak diğeri soğuk olmak şartıyla üzerine şurup dökülür |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|