Elma Lokumu |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Elma LokumuMalzemeler 2 yumurta 2 limon 1,5 lt kızartma yağı 3 yumurta beyazı 2 çay kaşığı tarçın 6 elma 2 fincan kayısı marmeladı Kayısı likörü 1 su bardağı bira 1 çay bardağı şeker Yapılışı Çelik bir kapta iki yumurtayı, bir fiske tuz ve birayla karıştırın Elenmiş unu ilave ederek, ağaç bir spatula yardımıyla yumuşakça bir hamur elde edin Hazırladığınız hamuru buzdolabında biraz dinlendirin Diğer yanda elmaları soyduktan sonra içlerini çıkarın ve kararmaması için üzerlerine limon suyu sürün Daha sonra elmaları 1 cm kalınlığında yuvarlak dilimler halinde kesin ve bir kaba dizerek üzerlerine şeker, tarçın, biraz likör serpin Elmaların iyice ıslanması için alt-üst edip buzdolabına koyun Yumurta beyazlarını bir fiske tuzla iki dakika yavaş yavaş çırpın Çırpma hızını arttırdıkça beyaz katıca bir köpük elde edeceksiniz Elde ettiğniz bu köpüğü küçük bir kevgirle hamura karıştırın Elmaları buzdolabından çıkarın, süzün ve kağıt bir havluyla sularını emdirin Bu arada kızartma yağını 180 dereceye (çok kızgın) çıkartın Elmaları hamura bulayarak kızgın yağın içine atın İki tarafını da kızarttıktan sonra kağıt havlunun üzerine dizin Elma lokumunun yanında servis etmek için kayısı marmelatını ısıtın ve içine biraz likör ilave edip karıştırın İcap ederse biraz sıcak su katıp biraz daha sıvı hale getirin Elma lokumlarını bir servis tabağına koyun ve yanında kayısı sosu ile sıcak servis edin |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|