Lalanga Tatlısı

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Lalanga Tatlısı



Lalanga Tatlısı Tarifi - Lalanga Tatlısının Yapılışı - Lalanga Tatlısı Nasıl Yapılır


Malzemeler :


3 adet yumurta

3 tepeleme yemek kaşığı yoğurt

2 yemek kaşığı su

6-7 yemek kaşığı tepeleme un

1 çay kaşığı karbonat

1 çay kaşığı limon suyu

1,5 bardak sıvıyağ (Kızartmak için)


Şurubu:

3 bardak tozşeker

2 bardak su

1 tatlı kaşığı limon suyu


Yapılışı:


Yumurtaları bir kaba kırın; yoğurt ve su ekleyin Unu azar azar dökün, karbonat ve limon suyu koyup karıştırın Derince bir kapta yağı kızdırın Koyu bir bulamaç halindeki hamurdan birer kaşık alıp yağın içine bırakın Tavayı sallayarak ,arada bir üzerine kaşıkla yağ dökerek, her iki yüzünün kızarmasını sağlayın Açık pembe renkte kızarıp kabaran hamurları süzgece çıkartın Şeker, su ve limon suyu ekleyerek hazırladığınız orta koyuluktaki şurubu soğutun Pişen hamurları bekletmeden azar azar içine atın Şurubu çekip ağırlaşan tatlıları servis tabağına alın Üzerlerine kıyılmış ceviz, fındık veya hindistancevizi ekip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.