Beyrut Keşkülü |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Beyrut KeşkülüMalzemeler: Tozşeker (2,5 bardak) Süt (10 bardak) Pirinç unu (1 1/4 fincan) Su (1 1/4 bardak) Limon Suyu (1 tatlı kaşığı) Kaymak (100 gr) Badem (100 gr) Tuz (1 kahve kaşığı) Antepfıstığı (50 gr) yapılışı *Yarım bardak su, bir bardak toz şeker ve bir tatlı kaşığı lion suyu karıştırılır Şeker eridiğinde şurup kaynamaya bırakılır 5 dakika kadar kaynatılır Koyulaştığında iyice soğumaya bırakılır *Bir tencereye 10 bardak süt, kalan tozşekerin tümü ve bir kahve kaşığı tuz koyulur Üç çeyrek bardak su yavaşça üzerine eklenir Pirinç unu suda eritilir Karışım şekerli süte yavaş yavaş akıtılarak karıştırılır *Pirinç unu eklenmiş şekerli süt kıvamlanıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirilir Ardından ateşten alınarak tabaklara aktarılır Soğumaya bırakılır *Muhallebi soğuyunca ortasına kaymak parçası, suda kaynatarak kabuklarını soyduğumuz badem ve tuzsuz fıstık yerleştirilir *Servis yapmadan önce de ilk maddede hazırladığımız soğumaya bıraktığımız şurup dökülür |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|