Kızılcık Marmelatlı Kuru Fasulye Lokması |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kızılcık Marmelatlı Kuru Fasulye LokmasıMalzeme 3 su bardağı kuru fasulye (Dermasom, iri boy) 2 su bardağı şeker 1 adet soğan 2 su bardağı kızılcık marmeladı 5 adet karanfil 50 gr Margarin Hazırlanışı Pürenin Hazırlanması : Fasulyenin parçalanmışlarını ve ufak boylarını ayırıp, tel süzgece koyun Kaşık ile ezerek bir kaba geçirin İçine yağı koyup, karıştırın Yapılışı : Kuru fasulyeyi akşamdan ıslat İki su yıkayıp tencereye koyun Üzerini 4 parmak geçecek şekilde su ilave edin Bir soyulmuş soğana karanfilleri batırıp içine atın Kısık ateşte pişirin Kaynamasına yakın üzerinde oluşacak köpüğü alın Başka bir tencerede bir su bardağı suyun içinde şekeri eritin ve kaynatın Pişen fasulyeleri süzüp bu şurubun içine koyun, 5 dakika kaynatın Yapılan püreyi tabağın ortasına koyun etrafına fasulyeleri dizin Üzerine kızılcık marmeladını kaşıkla gezdirerek dökün Not : Arzu edildiğinde krema da kullanılabilir |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|