Kadayıflı Muhallebi |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kadayıflı MuhallebiMALZEMELER 250 gr kırık kadayıf 1/2 su bardağı tereyağ 1 su bardağı şeker 1 su bardağı ceviz veya fındık Muhallebisi için; 1,5 kilo süt 1,5 su bardağı un 1,5 su bardağı şeker 1 kutu çiğ krema (200 ml) YAPILIŞI Kadayıf, eritilmiş tereyağda rengi dönene kadar kavrulur İçine şeker ve ceviz ilave edildikten sonra biraz daha kavrulur Kadayıfın yarısı büyük tırtıklı borcamın altına serilir Ayrı bir yerde krema hariç muhallebi malzemeleri karıştırılıp pişirlir Sonradan krema da ilave edilip çırpılır Muhallebi iyice soğuduktan sonra kadayıfların üzerine dökülür Muhallebinin üzeri kalan kadayıfla kaplanır Soğuk olarak servis edilir Not: Kadayıfların üzerine dökmeden önce muhallebinin iyice soğumuş olmasına dikkat edin, çünkü sıcak muhallebi kadayıfları yumuşatır |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|