Kadayıflı Muhallebi

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kadayıflı Muhallebi



MALZEMELER

250 gr kırık kadayıf

1/2 su bardağı tereyağ

1 su bardağı şeker

1 su bardağı ceviz veya fındık

Muhallebisi için;

1,5 kilo süt

1,5 su bardağı un

1,5 su bardağı şeker

1 kutu çiğ krema (200 ml)


YAPILIŞI

Kadayıf, eritilmiş tereyağda rengi dönene kadar kavrulur İçine şeker ve ceviz ilave edildikten sonra biraz daha kavrulur Kadayıfın yarısı büyük tırtıklı borcamın altına serilir

Ayrı bir yerde krema hariç muhallebi malzemeleri karıştırılıp pişirlir Sonradan krema da ilave edilip çırpılır Muhallebi iyice soğuduktan sonra kadayıfların üzerine dökülür Muhallebinin üzeri kalan kadayıfla kaplanır Soğuk olarak servis edilir

Not: Kadayıfların üzerine dökmeden önce muhallebinin iyice soğumuş olmasına dikkat edin, çünkü sıcak muhallebi kadayıfları yumuşatır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.